Založ si blog

Štúdium digitálnych hier ? Od tohto roka realitou

Pod digitálnymi hrami si staršia generácia pravdepodobne predstaví  len akúsi zábavu pre deti, avšak toto odvetvie je rýchlo rozširujúcou sa časťou zábavného priemyslu, ktorá získava na popularite, a ktorá prináša veľké množstvo peňazí.  Fakt, že digitálne hry sa dostávajú do popredia si  uvedomili aj na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave, a preto už od budúceho akademického roka 2015/2016 otvárajú nový študijný program s názvom Teória digitálnych hier, ktorý bude na Slovensku jediný svojho druhu.

 

Prihlášky na študijný odbor sa budú predbežne podávať do 20. mája 2015. O možnosti poskytovať bakalárske i magisterské vzdelanie v oblasti teórie digitálnych hier už v nasledujúcom akademickom roku rozhodla vo svojom vyjadrení Akreditačná komisia.

Podľa slov dekanky Fakulty masmediálnej komunikácie, doc. PhDr. Dany Petranovej, PhD.,:

„Ide o unikátny študijný program. Digitálne hry sú na jednej strane mladým a nepreskúmaným objektom našej kultúry a spoločnosti, na druhej strane je herný priemysel dynamickou súčasťou mediálnej produkcie a výnosným segmentom zábavného priemyslu. Na potrebu jeho vzniku už dlhšie upozorňovali akademické elity z našej oblasti výskumu, privítali ho aj firmy, ktoré digitálne hry tvoria a distribuujú na medzinárodnej úrovni. Otvorenie študijného programu je zároveň reakciou na záujem študentov a uchádzačov o štúdium tejto atraktívnej oblasti, vysvetľuje dekanka.

Základné poznatky pri výučbe vychádzajú z oblasti masmediálnych štúdií, teórie manažmentu, marketingu, sociológie médií, psychológie, etiky či kultúrnych štúdií. 

 

Uplatnenie je široké

Podľa fakulty sa absolventi programu budú môcť uplatniť v spoločnostiach venujúcim sa produkcii hier či v marketingových alebo reklamných agenturách, pri tvorbe edukačných aktivít škôl, vzdelávacích firiem a agentúr.

Podľa slov dekanky, univerzita už teraz rokuje o spolupráci s firmami zaoberajúcimi sa produkcia a distribúciou digitálnych hier. Taktiež dodáva, že v týchto firmách už pôsobia absolventi fakulty.

 

 

Nový študijný odbor určite ponúkne niečo novátorské a inovatívne, niečo, čo sa  už o pár rokov stane neoddeliteľnou súčasťou našej spoločnosti a našej kultúry. Už teraz je vytvorenie tohto študijného odboru krokom vpred  a prináša vhodné podmienky pre rozvíjanie tohto segmentu. Záleží len od ľudí, či sa chytia tejto príležitosti a či sa chcú stať  toho súčasťou.

Ako je to s vysokými školami ?

08.05.2015

Ako je to na Slovensku s vysokými školami ? Väčšina z nás tam má po strednej namierené, avšak pri konkrétnom rozhodovaní už počúva z rôznych strán, že sú nekvalitné a na niektoré sa ani neoplatí ísť. Je to vôbec pravda alebo len mýtus ? V súčasnosti máme na Slovensku 20 verejných, 3 štátne a 13 súkromných vysokých škôl a viac ako 4000 [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 4864x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie